Wyprzedaż paletek i sprzętu z hodowli

(14 wpisów) (3 głosy)
  • Rozpoczęty 2 miesiące temu, autor: admin
  • Ostatnia odpowiedź, której autorem jest admin
  • 1 Użytkowników obserwuje ten wątek
  1. Informuję o sprzedaży paletek i sprzętu z hodowli discus.com.pl - przeprowadzamy przebudowę hodowli oraz głęboką selekcję ryb.

Lista sprzętu dostępna tutaj - akwaria, regały, sump, pompa napowietrzająca Aqua Medic, grzałki Jager, filtry gąbkowe.

[Wszystkie paletki zostały już sprzedane]

Młode paletki (ok. 350~400 sztuk, nieselekcjonowane): lepoard, leopard snake-skin, blue diamond, turquoise.

Pary:
    • leopard x leopard,
    • leopard x leopard snake skin,
    • blue diamond x blue diamond,
    • turquoise x turquoise,
    • dzikie blue podchodzące do tarła

Dorosłe paletki "luzem":
    blue turquoise, red turquoise, red melon.
    Dzikie paletki ze zdjęć w galerii

Sprzęt do sprzedania za 8000 zł za całość.
    Pojedynczo - ceny wg. ustaleń indywidualnych.
    Kontakt - 696 485136 lub tutaj
    Regał z akwariami
    Młode paletki leopard i leopard snake-skin
    Napisano 2 miesiące temu #
  2. hirek48
    Uczestnik

Witam,Hirek48,ten od 7szt malych paletek.Nie wiem,czy to ma sens,ale z checia nabyl bym po 3szt z kazdego rodzaju malych paletek."sens"-mam na mysli transport do Londynu i koszty.Jezeli bylbys tak uprzejmy odpowiedziec mi na adres - hieronimfer@wp.pl - lub tel 44 7939139134.Pytanie,czy one przyzwyczaja sie do wody kranowe?Pozdrawiam,
    Napisano 1 miesiąc temu #
  3. Hirek

Musiałbyś te ryby sam przewieźć, bo transport lotniczy typu przesyłka żywych zwierząt nie wchodzi w grę przy takiej ilości ze względu na koszt. Szczerze mówiąc nie wiem jak można zorganizować sobie taki transport, bo raczej trzebaby to zgłosić na odprawie celnej no i wcześniej załatwić jakieś zaświadczenie weterynaryjne.

Co do kranówki, to hodowlane jak najbardziej się przyzwyczają.
  4. hirek48
    Uczestnik

Kuba Dzieki,musze zrezygnowac,ale sprawdze jak ludzie przewoza chociazby dzikie dyski z Ameryki Poludniowej.Przeciez napewno nie maja zaswiadczen,ze dzikie ryby nie maja zadnych chorob w sobie.A swoja droga,czy moglbym sie dowiedziec ile kosztuje w Polsce mloda/1,5-2 miesiace/paletka?Moze warto by bylo sprowadzac je tutaj na handel?Pozdrawiam.

5. Hirek, import większych ilości ryb oczywiście się inaczej opłaca. Dzikie ryby na miejscu kosztują niewiele a na ich cenę wpływają koszty transportu i oczywiście marże.
    Co do sprowadzania do UK z Polski to nie wiem czy to jest pomysł, ponieważ Azja ma znacznie niższe koszty hodowli i w konsekwencji tańsze ryby. Ich cena rynkowa w UK jest po prostu skalkulowana najwyżej jak się da (czyli tak jak wszędzie) i dopóki się ryby sprzedają to nie spadnie i tak działa rynek.
    W Polsce ceny są niższe, ale i zarabia się na rybach dużo mniej niż powiedzmy w UK - u nas koszt wyhodowania jest wyższy niż. np. w Azji, a cena końcowa ryby niższa. Jakkolwiek dla importera z UK polskie ryby chyba nie byłyby atrakcyjniejszym towarem z powodu wyższej ceny zakupu.
  6. hirek48
    Uczestnik

Kuba,dzieki za wyczerpujaca odpowiedz.Pozdrawiam

7. a sa jakies akwaria na sprzedac czy tylko paletki ?

8. Link do listy sprzętu jest w pierwszym poście, u góry.

Pozdrawiam
  9. 89 x 45 x 44 cm (176,2l brutto) – 3 sztuki, nowe nieużywane Mam pare pytan co do tego akwarium one jest z pokrywa? moze by ktos mogl wyslac zdjecia na meila bo jestem zainteresowany. (valiom[at]wp.pl)

10. To są gołe akwaria, klejone przezroczystym silikonem, bez pokryw. Nigdy nie używane.
    Fotka jedynie taka:
    Akwaria do sprzedania
  11. Szkoda ze bez pokrywy z miejsca bym bral. To sa raczej nie wymiarowe akwaria mozna by do nich do kupic jakas pokrywe?

12. Musiałbyś zamawiać indywidualnie aluminiową - ok. 400-500 zł

To są zbiorniki hodowlane - przykrywa się je szybami.

Odpowiedz »

Musisz się zalogować, aby móc pisać.