Witajcie! 2 glonojady padły, paletki siedzą w kącie po jedzeniu.

(106 wpisów) (4 głosy)
  • Rozpoczęty 3 miesiące temu, autor: buli32
  • Ostatnia odpowiedź, której autorem jest roh
  • 1 Użytkowników obserwuje ten wątek
  1. Kuba ! Koniecznie przypnij to motto

Mówisz i masz

Napisano 3 miesiące temu #
  2. buli32
    Uczestnik

no nieźle ale dostałem łupnia!!! Ale ok zdaje się do końca na Was , rano skocze po B12! A niebieską zastawie do ziemniaczków!!

3. buli32
    Uczestnik

Witaminki podałem 3 amp. były na receptę więc wziąłem więcej ! Mam w zapasie jeszcze 6szt. przydają mi się one???
    Panowie poradźcie jeszcze czym najbezpieczniej i przedewszystkim najtaniej zakwaszać wodę no i gdzie to dostać! Teraz obniżam preparatem z Sery ale koszta są ogromne!!!

4. roh
    Uczestnik

kup w chemii gospodarczej kwas ortofosforowy lub solny.Butla kosztuje 8-10 zł i bardzo ostrożnie go dawkuj.W zależności od tww może go być potrzeba dużo lub mało. Dopiero po zbiciu bufora kwasem do około 2-4(tww) zacznie ci się utrzymywać żądane ph> wcześniej będzie i tak wracało do stanu pierwotnego. Czasami unormowanie ph wymaga kilkudniowego podawania kwasu.

deptak
    Prezes - Fundator

Buli
    Fistamin to Ty sobie zapodaj na drugi dzien po porzadnej libacj

Uwierz prezes wie co mówi. Fishtamin jest wskazane w okresie przed tarłowym ( przy własnym kojarzeniu par) wtedy rybki dostają większej ochoty do bzykanka.(sprawdzone)

PS
    Jak zdrowie szanownego Deptaka??

5. Buli
    Tak jak Roh pisze H3PO4. Badz do mnie zapraszam. U mnie z kranu leci obecnie PH4.5 TWO-4 TWW-0 ! To nie zart wszystko przez te deszcze. Cholera juz nie mam koncencpji skadz wziasc bufor ???

pozdr.

6. buli32
    Uczestnik

No u mnie jest znacznie inaczej pH 7 nawet wskazałbym bardziej na 7.5 a TWO 16!
    TWO nie problem bo mam filtr ale pH to już koszta, cały czas bazowałem na SERA pH- koszt na 400l 28zeta , ale w poniedziałek jadę za kwasem po hurtowniach!
    Pozdrawiam wszystkich, spokojnej niedzieli!!
    P.S fishtamin jutro rano będzie zużyta dla moich potrzeb!!

7. Buli, tu masz trochę o zakwaszaniu oraz na Forum - woda dla paletek. Kwas o czystości czda lub conajmniej cz, żadnych technicznych! Do sterylnego akwarium najlepszy jest ortofosforowy. Nie dodawaj kwasu bezpośrednio do akwarium z rybami!

Do dyskusji o wodzie stanowczo zapraszam do stosownego działu Forum

Kuba

8. roh
    Uczestnik

Co z twoimi rybkami Panie Buli???

Napisano 2 miesiące temu #
  9. fishtamin jutro rano będzie zużyta dla moich potrzeb!!

Czyżby przedawkował?

10. roh
    Uczestnik

fishtamin jutro rano będzie zużyta dla moich potrzeb!!

Czyżby przedawkował? [:wink:]

Tekst pierwszej wody 8) :lol:

Odpowiedz

Musisz się zalogować, aby móc pisać.