Witajcie! 2 glonojady padły, paletki siedzą w kącie po jedzeniu.
(106 wpisów) (4 głosy)
Kuba ! Koniecznie przypnij to motto
![]()
Mówisz i masz
no nieźle ale dostałem łupnia!!! Ale ok zdaje się do końca na Was , rano skocze po B12! A niebieską zastawie do ziemniaczków!!
Witaminki podałem 3 amp. były na receptę więc wziąłem więcej ! Mam w zapasie jeszcze 6szt. przydają mi się one???
Panowie poradźcie jeszcze czym najbezpieczniej i przedewszystkim najtaniej zakwaszać wodę no i gdzie to dostać! Teraz obniżam preparatem z Sery ale koszta są ogromne!!!
kup w chemii gospodarczej kwas ortofosforowy lub solny.Butla kosztuje 8-10 zł i bardzo ostrożnie go dawkuj.W zależności od tww może go być potrzeba dużo lub mało. Dopiero po zbiciu bufora kwasem do około 2-4(tww) zacznie ci się utrzymywać żądane ph> wcześniej będzie i tak wracało do stanu pierwotnego. Czasami unormowanie ph wymaga kilkudniowego podawania kwasu.
deptak
Prezes - FundatorBuli
Fistamin to Ty sobie zapodaj na drugi dzien po porzadnej libacj
Uwierz prezes wie co mówi. Fishtamin jest wskazane w okresie przed tarłowym ( przy własnym kojarzeniu par) wtedy rybki dostają większej ochoty do bzykanka.(sprawdzone)
PS
Jak zdrowie szanownego Deptaka??
Buli
Tak jak Roh pisze H3PO4. Badz do mnie zapraszam. U mnie z kranu leci obecnie PH4.5 TWO-4 TWW-0 ! To nie zart wszystko przez te deszcze. Cholera juz nie mam koncencpji skadz wziasc bufor ???
pozdr.
No u mnie jest znacznie inaczej pH 7 nawet wskazałbym bardziej na 7.5 a TWO 16!
TWO nie problem bo mam filtr ale pH to już koszta, cały czas bazowałem na SERA pH- koszt na 400l 28zeta , ale w poniedziałek jadę za kwasem po hurtowniach!
Pozdrawiam wszystkich, spokojnej niedzieli!!
P.S fishtamin jutro rano będzie zużyta dla moich potrzeb!!
Buli, tu masz trochę o zakwaszaniu oraz na Forum - woda dla paletek. Kwas o czystości czda lub conajmniej cz, żadnych technicznych! Do sterylnego akwarium najlepszy jest ortofosforowy. Nie dodawaj kwasu bezpośrednio do akwarium z rybami!
Do dyskusji o wodzie stanowczo zapraszam do stosownego działu Forum
Kuba
Co z twoimi rybkami Panie Buli???
fishtamin jutro rano będzie zużyta dla moich potrzeb!!
Czyżby przedawkował?
fishtamin jutro rano będzie zużyta dla moich potrzeb!!
Czyżby przedawkował? [:wink:]
Tekst pierwszej wody
8)
:lol:
Musisz się zalogować, aby móc pisać.