Witajcie koledzy

(18 wpisów) (5 głosów)
  • Rozpoczęty 4 miesiące temu, autor: Gajowa
  • Ostatnia odpowiedź, której autorem jest roh
  • 1 Użytkowników obserwuje ten wątek

Tagi:

Dotychczas brak tagów.

1. Roh
    10 dni 1000-1500 mg na 100l do wody. Temp. 32-33. 300g soli na 100l. Codziennie podmiana 50% wody i podanie 100% metro ( 1000-1500 mg na 100l ) oraz uzupelnienie soli ( 150g na 100l).
    Najwazniejsze jednak to metro w jedzeniu 2 x dziennie rano i wieczorem. 10 dni powotrka nie jest konieczna. Co do przepisow slawnego Adasia to z litosci pomine milczeniem...

pozdr.

Napisano 3 miesiące temu #
  2. roh
    Uczestnik

I to do mnie przemawia. Dzięki serdeczne

3. Hej załoga - czy to jest dział "Choroby"??!!
    Mogę tylko całe wątki przenosić, więc piszcie w odpowiednich działach bo robicie burdel.
    Teoretycznie powinienem skasować posty Roh'a i Deptaka.

Dzielnicowy

4. roh
    Uczestnik

Basiu ile czasu macie swoje heckle i jakiej są wielkości po prostu interesuje mnie do jakich dorastają rozmiarów "na szkle".Bo myślę,że naszego ukochanego AdamaN 20 cm heckle to mrzonki.

5. Gajowa
    Uczestnik

Nasze heckele są u nas juz 3,5 roku. Jak przyleciały, to mialy po ok 14 cm a jedna 16 cm. 3 tyg temu heckela z tego wątku uśmierciliśmy. Nie mogliśmy tej rybie nijak pomóc i cieżko było patrzyc jak głoduje. Dopóki mogła poskubać rośliny, to jeszcze nie było tak żle. Ten heckel miał 19,5 cm. Tak wiec pozostało nam ich 3 i mają po ok 19 cm jak nic i nie są w akwarium higienicznym. Tu jest wszystko opisane http://pkmd.pl/pl/forum/viewtopic.php?f=1&t=1688&hilit=d%C5%82ugo+oczekiwani+mieszka%C5%84cy

6. roh
    Uczestnik

Rzeczywiście imponujące. Mimo, że widzę heckle u siebie to Wasze są naprawdę super. Serce rośnie. I w dołku ściska ta jak na widok idącej na randkę pierwszej dziewczyny.
    POWODZENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz

Musisz się zalogować, aby móc pisać.