paletka sciemniala

(5 wpisów) (2 głosy)
  • Rozpoczęty 1 miesiąc temu, autor: tomcioddz
  • Ostatnia odpowiedź, której autorem jest tomcioddz
  • 1 Użytkowników obserwuje ten wątek

Tagi:

Dotychczas brak tagów.

1. Witam wszystkich! Nie jestem zaawansowanym hodowcom paletek dlatego mam pytanie do was.. A zatem kupilem paletke gdzies 3 dni temu i nie wiem czy to tak mi sie wydaje czy nie ale sciemniala podawalem baktopur direct. PRosze o pomoc

Napisano 1 miesiąc temu #
  2. Witaj Tomcioddz

Napisz proszę od początku o co chodzi: jakie masz akwarium, jakie w nim ryby, jak często podmieniasz wodę, ile paletek, dlaczego Bactopur Direct.
    Na razie wygląda na to że chciałeś tylko zamieścić link do swojego bloga, przekonaj nas że tak nie jest .

Kuba
  3. Moje akwa to 126l, 15 nenow czerwonych, 2 paletki, ostronosa, 3 kakadu. Co 2 tygodnie (kranowa) bo tylko to mialem pod reka. Wczesniej jeszcze podawalem dla chorej paletki sanital okolo 2,5 lyzeczki.Wydaje mi sie ze jedna paletka sciemniala, pokarm przyjmuje normalnie ale chowa sie po katach. mam wieksza od niej paletke ktora ja goni moze dlatego sie chowa?

Nie, nie dlatego poprostu chcialbym sie wiejcej dowiedziec o paletkach. Bo jak narazie jeszcze nie jestem zaawansowanym akwarystom i nie chce zeby paletki cierpialy przeze mnie albo cos wiec prosze o pomoc!

4. Jesteś Tomek?

Radzę Ci przede wszystkim poczytać więcej o paletkach, chociażby na tym Forum ten wpis.

Akwarium masz zbyt małe dla paletek, a masz tam też Kakadu które są silnie terytorialnymi rybami.

Ciemniejąca paletka ma jakieś pasożyty, ale nie wyleczysz jej w dotychczasowy sposób.
    Zapraszam Cię na stronę Paletki Dyskowce w Akwarium żebyś trochę poczytał o specyfice tych ryb, bo to nie są takie rybki co się je kupuje dwie czy trzy, wpuszcza do akwarium i sobie pływają..

pozdrawiam
  5. wiem wiem wlasnie chce nabyc akwarium ok.200l na sam poczatek

Odpowiedz

Musisz się zalogować, aby móc pisać.